Butlletí informatiu del Centre d'Estudis Demogràfics


Núm 59. Abril 2012


COLLOQUIUM SERIES

 

Lloc: Sala Àngels Torrents, CED
Colloquium Series

 

 
     

17.04.2012

Joshua R. Goldstein (Director Executiu, Cap del Laboratori de Demografia Econòmica i Social i del Laboratori de Demografia Històrica del MPIDR)

Hora: 12:30

 

24.04.2012

Andreas Edel (Investigador del Laboratory of Survival and Longevity, MPDIR)Hora:
15:30

 

GENT DEL CED

 

Jeroen Spijker inicia una estada postdoctoral al Population Studies Center

Jeroen Spijker, investigador del CED, inicia, a partir de l’1 d’abril, una estada postdoctoral de dos mesos en el Population Studies Center de la Universitat de Michigan. La seva recerca versa sobre "Els patrons de llars de la gent gran en països amb rendes baixes o mitjanes, des d'una perspectiva multinivell". El responsable de la seva estada és el Professor Arland Thornton. Jeroen Spijker compta amb una "Beca per a la Recerca a l’Estranger-BE" de l’AGAUR.

 

res

Albert Sabater i Antonio López-Gay, es reincorporen al CED

 

Albert Sabater, investigador Juan de la Cierva, torna al CED després d’una estada postdoctoral a l’Oxford Institute of Population Ageing-OIA, de la Universitat d’Oxford. Durant aquests dos mesos ha col·laborat en el projecte Migration and Ageing Populations.

   

 

 

Antonio López-Gay, investigador Juan de la Cierva arribarà al CED, a meitat d’abril, havent realitzat una estada postdoctoral en el Population Research Centre de la Universitat de Groningen (Països Baixos). La seva recerca versa sobre temes de Demografia Urbana.

 

 

res

Timothy Riffe marxa a la Universitat de Califòrnia

Timothy Riffe, becari FI de la Generalitat de Catalunya pel CED, marxa, fins a finals d’any, al Departament de Demografia de la Universitat de Califòrnia (Berkeley). La seva recerca es centrarà en la Human Mortality Database-HMD, una important base de dades sobre mortalitat, que agrupa informació sobre 14 països.

Timothy Riffe arribà al CED a l’any 2008, procedent de la Universitat de Michigan, per cursar el Màster en Estudis Territorials i de la Població-Demografia i el Doctorat en Demografia. Sota la direcció del Dr. Albert Esteve, està realitzant la Tesi Doctoral, The Two-Sex Problem in Demography. Col·labora en el projecte Towards a Unified Analysis of World Population: Family Patterns in Multilevel Perspective (StG) i en l’I+D Inmigración internacional y familia en España: trayectorias de pareja en perspectiva transnacional, també dirigits pel Dr. Albert Esteve.

 

res
EUROPEAN DOCTORAL SCHOOL OF DEMOGRAPHY

Els professors i els mòduls programats en l'European Doctoral School of Demography pel mes d'abril són:

 

Professor
Institució
Mòdul
Inici
Fi
Joshua R. Goldstein MPIDR Mathematical Demography
16/04/2012
20/04/2012
Daniel Devolder CED Thesis Course
19/04/2012
19/04/2012
Andreu Domingo CED Consequences of Demographic Change
23/04/2012
23/04/2012
Albert Sabater CED Consequences of Demographic Change
25/04/2012
26/04/2012
Kirk Scott Lund University Consequences of Demographic Change
25/04/2012
27/04/2012

European Doctoral School of Demography-EDSD

 

res
MÀSTER EN ESTUDIS TERRITORIALS I DE LA POBLACIÓ

 

Obert el període de preinscripció

El període de preinscripció al Màster en Estudis Territorials i de la Població (Postgrau de Geografia, Demografia i Planificació Territorial, UAB), restarà obert fins el 15 de juny. Poden consultar el web del Centre d'Estudis Demogràfics o de l'Escola de Postgrau de la Universitat Autònoma de Barcelona

res

CONGRESSOS

11.04.2012 - 13.04.2012
VII Congreso sobre las Migraciones Internacionales en España. Movilidad humana y diversidad social

Organitza: Xenia – Grupo de investigación en Migraciones, Alteridad y Desarrollo Humano, Universidad del País Vasco

Lloc: Bilbao

Web                                                                                 Participants del CED

res

11.04.2012 - 14.04.2012
European Social Science History Conference

Organitza: International Institute of Social History-IISH; Institute of the Royal Netherlands Academy of Arts & Sciences

Lloc: Glasgow (Regne Unit)

Web                                                                                   Participants del CED

res

 

PARTICIPACIÓ EN ALTRES ACTIVITATS

18.04.2012

Juan Antonio Módenes imparteix la conferència La crisi està provocant una transformació de la demanda en la jornada "Com pot subsistir el mercat immobiliari en la nova situació econòmica i financera", organitzada per l'Associació de Promotors de Barcelona-APCE. Auditori de l'APCE, Barcelona. pdf

res

30.04.2012 - 03.05.2012

Montserrat Solsona imparteix el Mòdul I Cadre conceptuel de la santé sexuelle et reproductive et genre dans l'Afrique de l'ouest: Populations et indicateurs démographiques, en el Curs de Postgrau "Diplôme d'Expert Universitaire en Santé Sexuelle et Reproductive", organitzat per la Universitat Internacional d'Andalusia (Seu Antonio Machado) i l'Institut de Santé et Développement (Dakar, Senegal). Senegal. web

res

 

PUBLICACIONS

 

 

Articles

 

   
  SABATER, Albert; DOMINGO, Andreu (2012). "A New Immigration Regularization Policy: The Settlement Program in Spain". International Migration Review, 46 (1), pp. 191-220.

 

res

ESTEVE, Albert; LESTHAEGHE, Ron; LÓPEZ-GAY, Antonio (2012). "The Latin American Cohabitation Boom, 1970-2007". Population and Development Review, 38 (1) , pp. 55-81.

 

 

 

res

 

Si voleu deixar de rebre aquest butlletí envieu un correu electrònic a l'adreça registre@ced.uab.es indicant la vostra adreça de correu. Igualment podeu utilitzar aquesta adreça per fer-nos arribar informació sobre actes, jornades, etc de caire demogràfic.