Logo Centre d'Estudis Democràtics. Tornar a la portada.
mapa web | contactar | avís legal
+ PRESENTACIÓ
PERSONAL
+ DOCÈNCIA I FORMACIÓ
+ RECERCA
+ PUBLICACIONS
CONGRESSOS
+ BANC DE DADES
BIBLIOTECA
ACTIVITATS
+ MEMÒRIA CED
ENLLAÇOS
NOVETATS
+ BUTLLETÍ
BORSA DE TREBALL
Buscador
 
REGISTRE
»Registrar-se

PRESENTACIÓ

 

Qui Som | Organització | Història | Objectius | Propietat intel·lectual | Adreça & Com Arribar

 

» HISTÒRIA

 

El Centre d'Estudis Demogràfics, va néixer d'un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, que fou signat el 10 de febrer de 1984. En un primer moment el CED va funcionar com un Centre dins la Universitat Autònoma de Barcelona amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, essent regit per una comissió rectora integrada per representants d'ambdues institucions.

 

A partir d'aquesta primera experiència, el 18 de gener de 1985 fou firmat un segon conveni que inicià el procés de constitució d'un Consorci dotat de personalitat jurídica pública. Una vegada elaborats els seus estatuts, la constitució del Consorci "Centre d'Estudis Demogràfics" fou aprovada pels òrgans de govern de les institucions promotores i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 573 de 9 d'agost de 1985, Decret 207/1985.

 

El 30 d'abril de 1986 va tenir lloc la primera reunió del Consell de Govern, integrat per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, que elegí com a president el Dr. Jordi Nadal i Oller i nomenà com a directora del Centre la Dra. Anna Cabré i Pla.

 

Primera seu del CED

     

 

 

Al 1984, la seu es va localitzar a la ciutat de Barcelona, al carrer Pomaret nº21, propietat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Segona Seu del CED

 

L'any 1988 es traslladaria a una seu pròpia al Campus de la UAB, prop de l'estació de Bellaterra. La ubicació en el Campus i el disposar d'un edifici exclusiu va permetre la consolidació i creixement del personal i l'activitat del CED.

   

 

Tercera seu del CED

 

L'any 1994 es traslladà a la seu on es troba actualment. El nou edifici està situat al mig del Campus de la UAB, davant de la biblioteca d'Humanitats. Aquesta nova seu suposà un salt important ja que es passà a disposar de 1.137 metres quadrats d'instal·lacions que inclouen despatxos individuals (17) i dobles (14), sala de seminaris i juntes, aula d'ordinadors, sala d'actes, i centre de documentació. La millora de la infraestructura ha permès un increment notable de l'activitat i projecció del CED, tant en el personal propi com en els intercanvis nacionals i internacionals. En l'actualitat treballen al CED més de 40 persones entre personal investigador, tècnics de suport a la recerca, personal administratiu i becaris.

 


 

 

© Centre d'Estudis Demogràfics 2005